Wat Telt!

Sinds 2014 slaan Roos Wattel (Wat Telt!) en Nynke de handen ineen om Nederlandse musea beter toegankelijk te maken voor dove bezoekers. Samen ontwikkelden ze een workshop over Dovencultuur en toegankelijkheid voor musea. De workshop is ook een trainingsonderdeel voor de deelnemende musea aan Musea in Gebaren. Sinds 2017 ondersteunt Nynke Wat Telt! bij de uitvoering en doorontwikkeling van dit landelijke project. 

Workshop: eigen productie in SWDA Amsterdam (2015); in opdracht van Dutch Culture (2016), ICOM Russia (2017); onderdeel van Musea in Gebaren (2016, 2017).

musea in gebaren

Musea in Gebaren maakt kunst en cultuur toegankelijk voor doven en slechthorenden en is een gezamenlijk initiatief van Foam fotografiemuseum Amsterdam en Wat Telt!. Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 16 musea die structureel programma's aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Via dit leertraject krijgen deelnemers de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen. Het project draagt niet alleen bij aan een beter toegankelijk cultureel aanbod, maar ook aan meer werkgelegenheid voor doven en slechthorenden. Deelnemende musea krijgen d.m.v. workshops inzicht in de achtergrond van doven en slechthorenden en hoe zij kunnen inspelen op hun behoeften. 

Rondleiding in NGT in het nijntje museum © nijntje museum

Om op de hoogte te blijven van Musea in Gebaren volg je de Facebookpagina: klik hier voor de Facebookpagina

Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het Revalidatiefonds en het VSBfonds.

Deelnemende musea:

Amsterdam Museum

De Nieuwe Kerk

Drents Museum; 

EYE Filmmuseum

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Hermitage Amsterdam

Hortus Botanicus Leiden

Joods Cultureel Kwartier

Museum de Lakenhal

nijntje museum

Van Gogh Museum

Rijksmuseum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam

Tropenmuseum

Van Abbemuseum

partners

UL - Algemeen - RGB-Kleur.jpg
Wat Telt logo.jpg
STUDIO i logo.jpg

Nynke Hieke Feenstra staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 65436628 | Privacyverklaring | © 2018 | Logo: Nynke Feenstra (ontwerp) / Mevrouw de Haas (dtp) |  

Alle foto's zijn (tenzij anders vermeld) gemaakt door A.M. Minnaard Fotografie